Tänään oli vapaapäivä, joten meidän perheessä syötiin hienosti. Teimme oikein perinneruokaa. Sitä tehdään seuraavasti:

Poronkäristys ja perunamuusi

pakastettua poronkäristystä sopiva määrä (niitä pahvipaketteja, meillä 5 hlölle sopiva määrä 2 pkt)
pakasteperunamuusia, sitä mitä lämmitetään mikrossa (näitä 5 hlölle meillä yleensä 1,5 - 2 pussia)
margariinia, voita tai öljyä paistamiseen

Laita rasva sulamaan pannuun. Parin ruokalusikallisen kokoinen möykky margariinia on ihan hyvä, ei sen kanssa niin tarkkaa ole kuinka paljon. Sitten kuumalle pannulle poronkäristysliha. Sitä käännellään puolin ja toisin ja puolin ja toisin ja rapsutellaan kuumalla puolella olleelta pinnalta kypsä liha pois. Se pakasteliha kun on kätevästi viipaloitu ohueksi ja menee pieniksi käristyssuikaleiksi helposti.

Samalla aikaa lämmitä muusi, lykkää se mikronkestävään kippoon ja lorauta maitoa päälle (tai sitten älä lorauta, miltä tuntuu ja onhan niissä joissain pusseissa eri ohjeetkin). Lämmitä mikrossa, siinä pussissa on kyllä valmistusohje, seuraile sitä.

Sitten lado lautasella sievästi muusia, käristystä ja puolukkahilloa, kaupasta ostettua tai vaikka jonkun sukulaisen tekemää.

Juhlavaa kohtuuvaivalla.

Gourmetterveisin
Pirccis

ps. kuvaa ei ole kun me syötiin kaikki ennen kuin kamera löytyi... seuraavan kerran sitten