Huomio huomio! Palkinto lauta kunta on äänestänyt tässä tiukassa mutta kiihkeässä kilpailussa ja voittajaksi on selviytynyt... *FANFAAREJA*...erin omaisen moni puolisella ja paljon keskustelua herättäneellä työllään... *TUTTU-DUU* ...jossa esteettisyys ja funktionaalisuus lyövät kättä toisilleen ja joka ällistyttävällä innovatiivisuudellaan ilahduttaa niitäkin kenelle ei pipari maistu mutta puNkku kyllä. =)
Voittajaksi julistamme siis TINA-MARIIAN upealla puna viini kanisteri työllään. *APLOODEJA*

Kaikki muut tulivat hyviksi Kakkosiksi ja saivat kunnia maininnan. Lämmin Kiitos kaikille osallistumisesta! *APLOODEJA* Haja äänen sai myös Aku Ankka.

Kaikille osallistujille on lähetetty Suomen Seteli Painosta varta vasten tilatut Kunnia kirjat ja voittajalle lisäksi Voittajan Diblomi (kts. oheinen kuva). Voittaja saa myös mikäli ilmoittaa posti osoitteensa upean Trikvilar Mitallin joka on keräily harvinaisuus ja Veronican omin pikku kätösin tekemä. (ks. täältä)
1147169.jpg

Palkinto Lauta kunta totesi arvioissaan mm. seuraavaa:

- Koti hoidossa jo vuodesta 1975: hallittu luomus modernismin henkeen. Voisi olla Alvar Aallonkin käsi alaa. Saa Vuoden Funkis rakennus -erikoismaininnan. Raikas väritys sekä eläimen käyttö miljöön rikastuttajana ilahduttivat raatia.

- Tina-Mariian vinkku talo: talon kyljessä olevat dekoraatiot miellyttävät perheen pieninpiäkin. Muistuttavat paljon vauvojen helistintä esimerkiksi. Ennakko luuloton teippi kiinnitys on nasta innovaatio kiireisen perheen äidin mieleen. Tasa kattoa on turhaan moitittu - tässäkin nähdään, miten hieno se parhainmillansa on. Taidokas salmiakki kuviointi estää myös katolla liukastumisen. Jokaiselle jotakin -tyyppiselle teokselle myönnetään myös Perhe rauha Nobel.

- Osa aika äidin Hämä-häkki -työ saa vuoden Kristillinen teko -erikois maininnan kirkko vene assosiaatioistaan. Rohkea reliefi toteutus venyttää ansiokkaasti talon käsitettä. Emme joulu hässäkässäkään saa myöskään unohtaa niitä kaikkein pieninpiä eliökunppaneitamme. Hämä-häkki teos kutoo rikkaan merkitysten verkon, jota voimme tarkastella pitkään ja aina uutta löytäen.
 
- Tytin joulu maja on eleettömyydessään vaikuttava työ. Raatimme halusi palkita sen Pipari Finlandia Erikois maininnalla. Tytin työ on kisan ehdottomasti veistoksellisin ja toi mieleen esi merkiksi Kain Tapperin teokset. Voimme vain kuvitella kuinka valo leikittelee paksujen pipari laattojen elävällä pinnalla.

 

- Sharlotan ihastuttava näkki talo henkii suomalaisuutta sen aidoinmalla tavalla. Terveys vaikutteisuus ja erityis ruoka valiolaisten huomioiminen on erityisen ansiokasta. Näkki talo vie mielet koti maisen kirjallisuuden klassikoihin aina Putkinotkosta Ryysyrantaan ja Maa on syntiseen lauluun. Tämä teos saa Väinö Linna erikois maininnan sekä Suomen Vihannes ja Casvis liiton kannustus palkinnon makkaran tuomisesta joulu leivonnaisten piiriin.