Arvoisat Lukiamme ovat taas lähestyneet meitä kirjeitse. Hyviä vinkkejä sateleee suorastaan! Tässä parhaita paloja teille muillekin iloksi ja hyödyksi:

Hörhö mUTzi on vinkannut meitä tällaisesta leivän paahtimesta, sopiva nälkäisille ja uskonnollisille. Saakohan tätä myös Kirkan kuvalla? Uskaltaako noita syödä?

Jeesus paahdin

 

uskollinen lukiamme Leini tarvitsee apua grilli asioissa. Ehkä lukioiden joukossa olisi joku herras mies, joka voisi auttaa?

"Telkkarissa mainostetaan jotain krilli öljyä ja mä en nyt oikein ymmärrä sitä. Krillikausi on ainakin meillä ohi niin et ne on  myöhässä. Ja sit toinen juttu, kun ne on jotai gabseleita niin montako tarttee laittaa yhen hk plöön tai neljän rillaamiseen ja eiks ne tipaha hiilille. Vai voiks niit käyttää vaan sähkö krillissä. Kyl pitäis saada enemmän tietoo ennen ku uskaltaa tilata"

 

Ilpo-Irmeli kesä tunnelissa jakaa kanssamme tämän herkullisen kahden ruoka lajin grilli lounaan! Jos Leini saa rillin kuntoon, niin tässähän olisi sitten vinkkiä!

 

Irmelillä oli myös sauna vihta vinkki ja lukia kysymys:

"Erska-veli meni mettään tekemään saunha vihtaa, mutta ei se oikein pysynyt coossa kun ne risut vaan irtos koko ajan siitä vehkeestä. Mä vinkkasin, että käyttää nippu sidettä, niin se teki koko vihtan nippu siteistä. Se kestää tosi hyvin, ei mee samalla tavalla pilalle ku tollanen koivu vihta eikä sotke niitä lehtiä miten sattuu. Erska päätti perustaa oman virman, heti kun selkä nahka vähän tokenee. Haluux joku pokata menestyvän yrittäjän?"

 

Prindeis Piirs-Vähä-Ylä-Huttula muistuttaa meitä (sorry prindeis, vähän myöhässä ollaan) tärkeästä asiasta kesä kauden lähestyessä! Laihikset käyntiin tytöt, Prindeis veti viime kesänä onnistuneen dieetin jälkeen vanhat sortsinsa pitkästä aikaa päälleen!

 

Pirjo-Beatrise-Gunhildin ihana, lämmin henkinen joulu vinkki jaetaan myös ensi joulua varten. Tai jos joku uskonnollinen tai muu ryhmä haluaa viettää joulua eri aikaan, niin voihan tätä ihanaa joulu leipää leipoa koska vaan!

"Minä nimittttäin leivoin eilen JOULULEIPÄÄ!!!! ja ajattelin sitten siinä leipomushuurrruissani käydä autoilemassa kaupassa kun janotti ja janojuomulat oli loppu. Lapsille tietty!!! videot päälle ja jätin ne vahtimaan toisiaan. Pyörähdin siinä sitten myös baarin kautta (oli kuitenkin keskiviikko HEI HALOOOOOOO, ei näkynyt teitä ketään?????!!!!!!) Ja muutaman tuopposen jälkeen kauppaostosten -AIVAN IHKUI JOULUOLUITA LÖYTYY JO KAUPOISTA!!!!!!!- kautta kotiin ja voila, kuvasta näette miten minun leipätaikinaiseni oli hienosti turvonnut (melkein punastuttaa kun ajattelen muita turpoamisiiiii, YOU KNOW :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD. Ja keittiöni oli tulvillaan aivan MAHTAVAA joulutuoksua!!!!!!!!! Nimittäin joululeipään laitetaan TIETTY!!!!!! MALLASTA!!!!!!! No en minä raattinut sitä taikinaa tuosta pöydältä kaapia enää mihinkään astiaan, vaan jätin sen siihen pöydälle vaan tuolleensa tuomaan IHKUMAHTAVAA joulutuoksua.
 Toivottavasti se tuoksu kestää!!!!!!!!!! Ja mun mielestä toi on aika kauniskin koriste, jotenkin niinkuin näyttää piparisuihkulähteeltä, vai mitä luulette????? No nyt on sitten meidänkin joulukoristelut tehty vähän niiiiinkun tuolleensa vahingossa, en mä enää muuta ajatellut laittaa, kun tuosta koristeesta on niiiiinkun iloa niiiiikun aika pitkäänkin ja se tuoksuuuuuu NIIIIIIIIN ihkuMAHTAVALTA!!!! Suosittelen tällaista maltaista joulutuoksua jokaiseen kotiin, johan niihin fakkinggggggg hyasintteihin olikin kyllästynyt tai vaikka viemään joulutuomisina kulhollisen tuoksuvaa taikinaa, mikä sen miellyttävämpi joululahja!!!!!!!!!!!! Olkaa hyvä tästäkin ideasta!!!!!!!"

 

Kiitokset kaikille, olette ihanoita!

 

Martta